Krupicové šišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 35 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 75.4 mg
- Vláknina 5568 mg
- Vitamín A 5568 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme krupici, v půl litru vroucí vody rozpustíme máslo, přilijeme ke krupici a promícháme.
-
2
Housky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a krátce je orestujeme. Přidáme ke krupici a vypracujeme tužší těsto. Z těsta odebíráme přibližně stejně velké kousky a tvoříme šišky, které naházíme do vroucí osolené vody. 20 minut povaříme a scedíme.
-
3
Šišky omastíme rozškvařenou slaninou a podáváme s kyselou okurkou.