Krabí placičky thajské
Suroviny
- 450 g Brambory
- 175 g Krabí maso mražené
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Citronová tráva
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.22 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1357 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1163.7 mg
- Vláknina 14189 mg
- Vitamín A 14189 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky pokrájené brambory uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat a rozmačkáme je. Krabí maso smícháme s brambory, pokrájenou jarní cibulkou, sezamovým olejem, lžící sójové omáčky, limetkovou šťávou, citronovou trávou, solí, pepřem a moukou.
-
2
Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejných porcí a vytvoříme rukama malé placičky. Ve woku rozehřejeme olej a smažíme placičky po obou stranách 7 minut.
-
3
Připravíme si omáčku, smícháme nakrájenou okurku, med, sójovou omáčku, ocet a nakrájenou chilli papričku.
-
4
Placičky podáváme s omáčkou.