Slávky s ledovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 835 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 1809.1 mg
- Vláknina 1690 mg
- Vitamín A 1690 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme mušle. Nakrájíme citronovou trávu na kratší kousky a ledový salát nasekáme.
-
2
Do hrnce s mušlemi přidáme citronovou trávu, vodu a citronovou šťávu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Všechny mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vařené mušle opatrně vyndáme z lastur a dáme stranou na později.
-
3
Máslo rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a smažíme 2 minuty. Přidáme ústřicovou omáčku a povaříme, dokud se omáčka do směsi nevstřebá. Přidáme mušle a prohřejeme.
-
4
Ihned podáváme.