Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 459.7 mg
- Draslík 566.7 mg
- Vláknina 3094.3 mg
- Vitamín A 3094.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra z kuřete (můžeme použít i jiná drůbeží) důkladně propláchneme, dočistíme a pokrájíme na větší kusy. Potom rozehřejeme sádlo a na sádle osmahneme kousky anglické slaniny. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli na větší kolečka nebo kousky, česnek na tenké plátky. Po krátkém osmažení přidáme k cibuli játra a znovu osmahneme.
-
2
Když jsou játra téměř hotová, ochutíme je sójovou omáčkou a ještě přidáme oloupaná rajčata. Rajčata můžeme pokrájet na čtvrtky, máme-li cherry rajčátka, necháme je celé. Ještě vše podusíme a přilijeme pivo. Piva tolik, kolik chceme šťávy. Nakonec osolíme a opepříme.