Krupicový smaženec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 5 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 24.5 mg
- Vláknina 2850 mg
- Vitamín A 2850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici, zvolna povaříme 5 minut a odstavíme, necháme chladnout. Do teplé, ne horké krupice vmícháme rozkvedlané vejce.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm postupně smažíme z těsta větší lívance z obou stran dozlatova. Natrháme je na větší kousky, rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.
-
3
Ještě teplé podáváme.