Kebab orientální s plody moře
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Zázvor celý
- 350 g Hřebenatka
- 100 g Klasy kukuřice mražené
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 145.8 mg
- Vláknina 874.5 mg
- Vitamín A 874.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na grilovací jehly na 12 porcí napíchneme krevety, hřebenatky, papriku, jarní cibulky a mladou kukuřici. Konce obalíme fólií, aby neshořely, a položíme do mělké mísy.
-
2
V misce smícháme mleté chilli, zázvor, sójovou omáčku a kebaby ve směsi obalíme. Zakryjeme a dáme do lednice na 2 hodiny.
-
3
Gril rozpálíme a pokládáme kebab na mřížku, potíráme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty.
-
4
V misce smícháme sójovou omáčku, med, sherry, zázvor a pokrájenou cibulku.
-
5
Kebaby přendáme na servírovací mísu a podáváme s omáčkou na namáčení.