Pohanková kaše se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 17 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 78.5 mg
- Vláknina 1400 mg
- Vitamín A 1400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme vroucím mlékem a pozvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se kaše nelepila ke dnu.
-
2
Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj polovinu pohankové kaše, povrch rovnoměrně posypeme švestkami a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
3
Zapečenou kaši rozdělíme na talíře, pocukrujeme a ještě teplou podáváme.