Krevety na chilli
Suroviny
- 90 g Ořechy Kešu
- 625 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 3 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 164.1 mg
- Draslík 297.5 mg
- Vláknina 3969 mg
- Vitamín A 3969 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sherry, nadrobno pokrájenou chilli papričku, sójovou omáčku, rozetřený česnek, vodu a zázvor. Přidáme krevety, pokrájené jarní cibulky a kešu oříšky a promícháme. Zakryjeme a necháme 120 minut marinovat.
-
2
V pánvi wok rozehřejeme olej. Přidáme do něj z marinády krevety, jarní cibulku a kešu oříšky. Marinádu uschováme. Smažíme pár minut.
-
3
Uschovanou marinádu smícháme se solamylem a přidáme do woku. Povaříme 30 vteřin a poté ihned podáváme.