Pohankové karbanátky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 20 g Česnek
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 300 g Pohanka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 107.8 mg
  • Draslík 97.7 mg
  • Vláknina 2098.8 mg
  • Vitamín A 2098.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, vaříme 20 minut doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na masovém strojku spolu umeleme uvařenou pohanku, cibuli a uzené maso. Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, vejce, majoránku a vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalíme v hrubé mouce a usmažíme v rozpáleném sádle dozlatova.

Komentáře k receptu