Pohankové karbanátky s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 38 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 107.8 mg
- Draslík 97.7 mg
- Vláknina 2098.8 mg
- Vitamín A 2098.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, vaříme 20 minut doměkka, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na masovém strojku spolu umeleme uvařenou pohanku, cibuli a uzené maso. Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, vejce, majoránku a vypracujeme těsto.
-
3
Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalíme v hrubé mouce a usmažíme v rozpáleném sádle dozlatova.