Těstoviny s houbami a chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 225 g Chřest bílý
- 550 g Těstoviny konzumní
- 350 g Houby čerstvé
- 150 g Sýr Čedar
- 0.2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 18 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 591.7 mg
- Vláknina 8434.3 mg
- Vitamín A 8434.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě podle návodu. Chřest oloupeme a odkrojíme hlavičky výhonků. Vaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Když je chřest skoro měkký, přidáme k němu ukrojené hlavičky a dál už vaříme jen asi 1 minutu.
-
2
Česnek a houby narájíme na plátky. V hrnci na oleji orestujeme česnek s houbami, přidáme 4 lžíce chřestového vývaru, pepř, tymián
-
3
a pod pokličkou vaříme asi 2 minuty.
-
4
Potom do vývaru přidáme vařené těstoviny, chřest a většinu sýru. Vše promícháme a prohřejeme.
-
5
Před podáváním posypeme zbytkem sýra a podáváme horké.