Kořeněný pikantní pstruh
Suroviny
- 60 g Hrozinky
- 800 g Pstruh
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 915.3 mg
- Vláknina 1655.4 mg
- Vitamín A 1655.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži ryb nařízneme na více místech po obou stranách.
-
2
V misce smícháme citronovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Do velké mísy položíme pstruhy, polijeme je marinádou a necháme marinovat 40 minut, průběžně je několikrát obrátíme.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm semínka fenyklu. Přidáme rozetřený česnek, rybí vývar, rajčatový protlak a poté směs přivedeme k varu. Vložíme sultánky, garam masalu a pstruhy s marinádou, pod pokličkou vaříme 10 minut.
-
4
Okamžitě podáváme.