Makrela na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Olivy černé
  • 50 g Mandle mleté
  • 25 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 8 plátek Makrela - filety
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 346 mg
  • Vláknina 8728.5 mg
  • Vitamín A 8728.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájené jarní cibulky a dvě minuty smažíme. Nastrouháme kůru z pomeranče a odstraníme zbylou kůru a bílá vlákna. Pomeranče nakrájíme odshora dolů na každé straně po liniích až ke středu, abychom získali jednotlivé dílky. Využijeme i šťávu, proto krájíme na talířku. Každý dílek rozkrojíme na půlku.

  • 2

    V předehřátém grilu opražíme 2 minuty mandle.

  • 3

    Smícháme v misce jarní cibulky, mleté mandle, pomeranče, olivy, sůl, pepř a ovesné vločky. Pomerančovou směs rozdělíme na střed každého plátku makrely. Plátky srolujeme a propíchneme párátkem.

  • 4

    V předehřáté troubě je pečeme 25 minut.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu