Kuřecí křídla s česnekem a šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 53 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 883.1 mg
- Vláknina 325.7 mg
- Vitamín A 325.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme kuřecí křídla, která krátce vypereme ve vařící vodě. Křídla necháme okapat a vychladnout. Vychladlá kuřecí křídla potřeme pastou sambal se zázvorem.
-
2
Šalotku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
-
3
Na rozpáleném oleji v pánvi wok osmažíme šalotku s česnekem. Smažíme jen krátce, dokud se obojí hezky nezbarví. Po osmažení je vyndáme ven z pánve.
-
4
Následně budeme smažit kuřecí křídla. Při smažení křídla opatrně obracíme a pečeme tak dlouho, dokud nebudou měkká a dozlatova zbarvená. Můžeme případně podlít troškou vody.
-
5
K usmaženým křídlům vrátíme zpět do pánve šalotku s česnekem a lehce promícháme.