Bramborové hranolky z těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1226 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 110.6 mg
- Draslík 360.7 mg
- Vláknina 6586.7 mg
- Vitamín A 6586.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přidáme mouku, žloutek, celé vejce, máslo, osolíme a vypracujeme tužší těsto.
-
2
Vál posypeme polohrubou mouku a vyválíme na něm z těsta silnější plát. Z plátu vykrajujeme hranolky, v pánvi rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme dozlatova. Usmažené hranolky přendáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
-
3
Podáváme jako teplou přílohu.