Bramborové hranolky z těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 15 g Sůl
  • 7.2 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1226 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 360.7 mg
  • Vláknina 6586.7 mg
  • Vitamín A 6586.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přidáme mouku, žloutek, celé vejce, máslo, osolíme a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Vál posypeme polohrubou mouku a vyválíme na něm z těsta silnější plát. Z plátu vykrajujeme hranolky, v pánvi rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme dozlatova. Usmažené hranolky přendáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

  • 3

    Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře k receptu