Makrely v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 83 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 378.4 mg
- Vláknina 15965.8 mg
- Vitamín A 15965.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely očistíme a vykucháme. Poté ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř.
-
2
Takto připravené makrely osolíme po obou stranách a opečeme na pánvi.
-
3
Připravíme si porcelánovou nádobu, kam opečené makrely uložíme a zalijeme olejem. Navrch položíme jeden bobkový list a tři zrnka pepře. Necháme uležet v chladu.
-
4
Makrely podáváme jako předkrm až po uležení ozdobené dílky citrónu a cibulí nakrájenou na kolečka.