Omáčka ze šťovíku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šťovík
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Smetana zakysaná 14%
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 95.8 mg
  • Vláknina 717.5 mg
  • Vitamín A 717.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylý šťovík posekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přidáme šťovík, povaříme aspoň 10 minut a odstavíme.

  • 3

    Ve smetaně rozkvedláme žloutek a přimícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme. Omáčku podáváme ještě teplou.

Komentáře k receptu