Omáčka ze šťovíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 95.8 mg
- Vláknina 717.5 mg
- Vitamín A 717.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylý šťovík posekáme nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přidáme šťovík, povaříme aspoň 10 minut a odstavíme.
-
3
Ve smetaně rozkvedláme žloutek a přimícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme. Omáčku podáváme ještě teplou.