Gorgonzola s fíky a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 2 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 701.2 mg
- Vláknina 17440 mg
- Vitamín A 17440 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fíky rozkrojíme na poloviny a řeznou stranou dolů je urovnáme na rozehřátou grilovací pánev. Když budou mít fíky vespodu vypálenou mřížku, opatrně je obrátíme a opékáme ještě po druhé straně.
-
2
Opečené fíky upravíme na plochou servírovací mísu, posypeme rozdrobeným sýrem a pokapeme medem.
-
3
Ihned podáváme k aperitivům před jídlem.