Rybí zelené kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 4 plátek Treska aljašská
- 1.5 dl Kokosové mléko
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 122.4 mg
- Vláknina 1356.4 mg
- Vitamín A 1356.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vmícháme mletý koriandr, kmín, chilli a smažíme, dokud nezačne koření vonět. Přidáme čerstvý koriandr, pažitku, mátu, kokosové mléko, sůl a pepř.
-
2
Do pánve vložíme rybí plátky a pod pokličkou podusíme 15 minut.
-
3
Hotové plátky rozdělíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.