Mandlové řezy s mramorovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Džem jahodový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 g Čokoláda hořká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 5949.5 mg
  • Vitamín A 5949.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.

  • 3

    Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.

Komentáře k receptu