Bucaniere spaghetti
Suroviny
- 450 g Špagety
- 90 g Mouka pšeničná hladká
- 450 g Štikozubec
- 2 kávová lžička Sardelová pasta
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 4 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 6 dl Mošt jablečný
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet estragonový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1118 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 32 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 1042.3 mg
- Vláknina 5645 mg
- Vitamín A 5645 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku osolíme a opepříme a 25 g vysypeme na mělký talíř. V mouce obalíme plátky ryb.
-
2
Rozpustíme máslo v zapékací míse. Přidáme pokrájené šalotky, česnek, pokrájenou mrkev a pórek a smažíme 10 minut za častého míchání. Do mísy vysypeme zbývající osolenou a opepřenou mouku a 2 minuty smažíme. Vmícháme postupně jablečný mošt, estragonový ocet, sardelovou pastu a přivedeme k varu a poté dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 minut.
-
3
15 minut před koncem uvedeme ve velkém hrnci do varu osolenou vodu, přidáme špagety, olivový olej a 12 minut vaříme. Poté špagety scedíme a dáme na servírovací mísu. Na špagety dáme plátky ryb a vše přelijeme omáčkou.
-
4
Ihned podáváme.