Nadívaný vařený snapper v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Badyán
  • 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 1.4 kg Snapper
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 129.5 mg
  • Draslík 426.6 mg
  • Vláknina 6043 mg
  • Vitamín A 6043 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou zevnitř i zvenčí a usušíme.

  • 2

    Špenát blanšírujeme 40 vteřin, poté opláchneme ve studené vodě, necháme okapat, z listů vymačkáme co nejvíce vody. Vložíme ho do ohnivzdorného talíře a rybu na něj položíme.

  • 3

    V misce smícháme vařenou rýži, nasekané jarní cibulky, zázvor, sezamový olej, pomeranč nasekaný na dílky, badyán a sójovou omáčku. Břišní dutinu naplníme touto nádivkou a pořádně ji upěchujeme.

  • 4

    Talíř s rybou umístíme do pařáku, zakryjeme ho a 10 minut vaříme v páře.

  • 5

    Rybu podáváme ozdobenou plátky pomeranče a pokrájené jarní cibulkou.

Komentáře k receptu