Nadívaný vařený snapper v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 5 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 129.5 mg
- Draslík 426.6 mg
- Vláknina 6043 mg
- Vitamín A 6043 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou zevnitř i zvenčí a usušíme.
-
2
Špenát blanšírujeme 40 vteřin, poté opláchneme ve studené vodě, necháme okapat, z listů vymačkáme co nejvíce vody. Vložíme ho do ohnivzdorného talíře a rybu na něj položíme.
-
3
V misce smícháme vařenou rýži, nasekané jarní cibulky, zázvor, sezamový olej, pomeranč nasekaný na dílky, badyán a sójovou omáčku. Břišní dutinu naplníme touto nádivkou a pořádně ji upěchujeme.
-
4
Talíř s rybou umístíme do pařáku, zakryjeme ho a 10 minut vaříme v páře.
-
5
Rybu podáváme ozdobenou plátky pomeranče a pokrájené jarní cibulkou.