Pomerančové řezy s krémem
Suroviny
- 340 g Brambory
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Cukr moučkový
- 70 g Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Mouka bramborová
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 15 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 11 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 375.8 mg
- Draslík 376.9 mg
- Vláknina 5208.7 mg
- Vitamín A 5208.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr se žloutky a nastrouhanou pomeračovou kůrou, třeme cca 30 minut do zhoustnutí, poté zlehka vmícháme uvařené, studené, prolisované brambory a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, přelijeme krémem a dozdobíme nakrájeným pomerančem.
-
3
Na krém smícháme všechny ingredience a ušleháme. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout a poté krémem potřeme těsto.