Srnčí s česnekovými bramborami
Suroviny
- 900 g Brambory
- 100 g Švestky sušené
- 800 g Srnčí maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 kávová lžička Pasta česneková
- 1 ks Cibule červená
- 1.5 dl Víno červené
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Želé rybízové
- 2 polévková lžíce Brandy peach
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 5 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 1901.5 mg
- Vláknina 16568.5 mg
- Vitamín A 16568.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.
-
2
Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.
-
3
Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.