Srnčí na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Srnčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Švestky
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno portské
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • 1 polévková lžíce Brandy apricot
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 138.1 mg
  • Vláknina 3117 mg
  • Vitamín A 3117 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.

  • 2

    Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu