Srnčí na švestkách
Suroviny
- 500 g Srnčí kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 4 ks Švestky
- 6 ks Cibulka jarní
- 1.5 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Víno portské
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Želé rybízové
- 1 polévková lžíce Brandy apricot
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 138.1 mg
- Vláknina 3117 mg
- Vitamín A 3117 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.
-
2
Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.
-
4
Podáváme horké.