Hříbková polévka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 480 mg
- Vláknina 4732.5 mg
- Vitamín A 4732.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, očištěné a omyté hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme brambory, hříbky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku a opatrně ji přidáme do polévky, metlou dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, polévkovým kořením a dovaříme.