Italská saltimbocca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krůtí prsa
  • 100 g Šunka parmská
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 405.8 mg
  • Vláknina 2462 mg
  • Vitamín A 2462 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí plátky dáme mezi pergamenový papír a naklepeme je. Každý plátek přeřízneme napůl. Plátky šunky upravíme tak, aby každý pokrýval každou porci masa. Navrch dáme šalvějový lístek. Maso srolujeme a propíchneme párátkem.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme krůtí rolky a za občasného obracení je osmahneme 5 minut. Přilijeme do pánve bílé víno a kuřecí vývar a dusíme 15 minut. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu