Salát ze šunky a artyčoků
Suroviny
- 275 g Artyčoky
- 25 g Olivy černé
- 40 g Šunka parmská
- 25 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 kávová lžička Med včelí
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 551.2 mg
- Vláknina 10564.2 mg
- Vitamín A 10564.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme okapat srdíčka artyčoků a poté je rozkrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Na 8 dílů pokrájíme rajčata. Sušená rajčata pokrájíme na proužky. Šunku též pokrájíme na proužky a dáme vše do mísy společně s rozpůlenými olivami.
-
2
Pár listů bazalky uschováme v celku, ostatní roztrháme na malé kousky a přidáme do mísy.
-
3
Do skleničky se šroubovacím uzávěrem dáme olej, česnek, hořčici, vinný ocet, sůl, pepř a med. Skleničkou třeseme, aby se vše promíchalo.
-
4
Salát přelijeme zálivkou a promícháme. Podáváme ozdobené s několika lístky bazalky.