Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Vepřová žebra
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Omáčka švestková
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 182.3 mg
  • Draslík 729.9 mg
  • Vláknina 2591 mg
  • Vitamín A 2591 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.

  • 2

    Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.

  • 4

    Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu