Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 57 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 182.3 mg
- Draslík 729.9 mg
- Vláknina 2591 mg
- Vitamín A 2591 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.
-
2
Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.
-
3
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.
-
4
Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.
-
5
Podáváme horké.