Fazolová polévka s brambory
Suroviny
- 250 g Moravské uzené maso
- 400 g Fazole červené
- 2 kávová lžička Vegeta
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 82 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 203.4 mg
- Vláknina 4403.5 mg
- Vitamín A 4403.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Od večera namočené fazole v té samé vodě vaříme asi 80 minut.
-
2
Na pánev s rozehřátým olejem přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, posypeme paprikou a vlijeme do vařených fazolí, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájené brambory, na kostky uzené, vegetu, podle chuti pepř, sůl a necháme vařit, aby se brambory uvařily doměkka. Na konci vaření nadrobno nasekáme petrželovou nať a vmícháme do polévky.