Vepřové na jalovci a fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 703 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme hlízu fenyklu a zelené části vyhodíme. Rozdrtíme v hmoždíři jalovec s plátky fenyklu, pomerančovou kůrou a olivovým olejem.

  • 2

    Nakrájíme kýtu na řízky a uděláme do každého několik zářezů. Řízky vložíme do pekáče, naneseme na ně směs s jalovcem a fenyklem. Polijeme řízky pomerančovou šťávou, zakryjeme pekáč a necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté řízky pečeme v předehřátém grilu 15 minut. Občas obrátíme.

  • 3

    Řízky podáváme se šťávou.

Komentáře k receptu