Vepřové na jalovci a fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 26 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 703 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme hlízu fenyklu a zelené části vyhodíme. Rozdrtíme v hmoždíři jalovec s plátky fenyklu, pomerančovou kůrou a olivovým olejem.
-
2
Nakrájíme kýtu na řízky a uděláme do každého několik zářezů. Řízky vložíme do pekáče, naneseme na ně směs s jalovcem a fenyklem. Polijeme řízky pomerančovou šťávou, zakryjeme pekáč a necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté řízky pečeme v předehřátém grilu 15 minut. Občas obrátíme.
-
3
Řízky podáváme se šťávou.