Vepřové na zelenině
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 175 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 103 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 42.3 mg
- Draslík 366.9 mg
- Vláknina 4324 mg
- Vitamín A 4324 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nudličky pokrájíme vepřové maso a dáme na talíř. Smícháme v misce polovinu sójové omáčky a polovinu cukru, víno, pastu z kukuřičné mouky a nalijeme směs na vepřové maso, promícháme, aby se maso pokrylo marinádou, a necháme 15 minut marinovat.
-
2
Mrkev, papriku a čínské zelí nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na něm minutu vepřové nudličky, poté je vyndáme a udržujeme stranou teplé. Přidáme mrkev, papriku, čínské zelí, pokrájenou jarní cibulku a zázvor a dvě minuty smažíme za neustálého míchání. Přidáme zbývající cukr, sůl, vepřové maso, zbylou sójovou omáčku a vodu a promícháme. Necháme dvě minuty povařit.
-
3
Hotový pokrm okamžitě podáváme.