Vepřové řízky pikantní
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Tabasco
- 1.5 dl Pomerančová šťáva
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 576.7 mg
- Vláknina 4340.5 mg
- Vitamín A 4340.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho.
-
2
Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme.
-
4
Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení.
-
5
Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
6
Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.