Vepřové s rybí příchutí
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Celer - nať
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Shiitake houby
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
- 1 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 51.9 mg
- Draslík 308.5 mg
- Vláknina 1010 mg
- Vitamín A 1010 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
-
2
Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.
-
3
Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.
-
4
Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.
-
5
Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
-
6
Okamžitě podáváme.