Vepřové s rybí příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Shiitake houby
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
  • 1 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 51.9 mg
  • Draslík 308.5 mg
  • Vláknina 1010 mg
  • Vitamín A 1010 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.

  • 4

    Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.

  • 5

    Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 6

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu