Koule z jehněčího masa
Suroviny
- 25 g Strouhanka
- 450 g Jehněčí maso mleté
- 125 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar jehněčí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 687.6 mg
- Vláknina 6425.6 mg
- Vitamín A 6425.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí.
-
2
Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé.
-
3
V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála.
-
5
Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme.