Jehněčí s houbami shiitake na zázvoru
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 175 g Shiitake houby
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 334.1 mg
- Vláknina 6818 mg
- Vitamín A 6818 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1189 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na silné plátky. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené maso a smažíme 2 minuty. Přidáme strouhaný zázvor, rozetřený česnek, houby, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme za neustálého míchání.
-
2
Smícháme solamyl se sherry a vmícháme do woku. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a povaříme minutu, aby omáčka zhoustla.
-
3
Hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme.