Chlebový pudink s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Chléb konzumní
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 140 g Cukr kostkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 0.5 ks Citrony
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.1875 l Víno bílé
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 486.8 mg
  • Draslík 224.2 mg
  • Vláknina 3178.5 mg
  • Vitamín A 3178.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozmícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, roztlučený hřebíček, nastrouhaný chléb navlhčený bílým vínem, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhané ořechy.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a přelijeme šťávou, kterou připravíme takto: Vodu vlijeme do hrnce a uvaříme v ní kostkový cukr otřený o citron a šťávu vymačkanou z poloviny citronu. Necháme prochladnout a přidáme lžíci rumu.

Komentáře k receptu