Chlebový pudink s citronovou šťávou
Suroviny
- 140 g Chléb konzumní
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 30 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Strouhanka
- 140 g Cukr kostkový
- 0.25 ks Citrony
- 0.5 ks Citrony
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Hřebíček
- 0.1875 l Víno bílé
- 0.25 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 32 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 486.8 mg
- Draslík 224.2 mg
- Vláknina 3178.5 mg
- Vitamín A 3178.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozmícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, roztlučený hřebíček, nastrouhaný chléb navlhčený bílým vínem, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhané ořechy.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a přelijeme šťávou, kterou připravíme takto: Vodu vlijeme do hrnce a uvaříme v ní kostkový cukr otřený o citron a šťávu vymačkanou z poloviny citronu. Necháme prochladnout a přidáme lžíci rumu.