Indické kebaby
Suroviny
- 750 g Jehněčí plec
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Skořice celá
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 13782.8 mg
- Vitamín A 13782.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme dohromady zázvor, bobkový list, semínka koriandru, skořici, sůl, mleté chilli a semínka fenyklu. Tuto směs smícháme v míse s garam masalou, kurkumou, olejem a citronovu šťávou.
-
2
Maso pokrájíme na plátky a necháme marinovat v míse se směsí cca hodinu. Poté je rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.
-
3
Napícháme vždy 3 kusy na grilovací jehlu, ozdobíme citronem a podáváme horké.