Řízky ze srnčí kýty v pivním těstíčku
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 800 g Srnčí kýta
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 29 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 49.4 mg
- Vláknina 228.1 mg
- Vitamín A 228.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kýty nakrájíme 4 řízky, po okraji je nařízneme, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme, vejce rozšleháme.
-
2
Řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na mírném plameni na másle s olejem. Těstíčko připravíme smícháním mouky, vajec, piva, sýra, soli a petrželové nati.