Hovězí ražniči s olivami a rajčaty
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
- 6 ks Rajčata
- 0.5 ks Cibule červená
- 16 ks Rajčata Cherry
- 32 ks Olivy zelené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.15 dl Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 604.6 mg
- Vláknina 7188.7 mg
- Vitamín A 7188.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.
-
2
Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.
-
3
Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.
-
4
Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.
-
5
Podáváme s rajčatovou přílohou.