Hovězí ražniči s olivami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 6 ks Rajčata
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 32 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.15 dl Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 604.6 mg
  • Vláknina 7188.7 mg
  • Vitamín A 7188.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.

  • 2

    Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.

  • 3

    Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.

  • 4

    Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.

  • 5

    Podáváme s rajčatovou přílohou.

Komentáře k receptu