Hovězí vařené na mrkvi
Suroviny
- 25 g Tuk
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pastinák
- 1 ks Pórek
- 0.5 ks Tuřín
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 3 dl Hovězí vývar základní
- 1.75 kg Hovězí kýta
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 268 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 173.1 mg
- Draslík 1184.1 mg
- Vláknina 20487.8 mg
- Vitamín A 20487.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve dáme pokrájené hovězí maso na plátky, přidáme rozčtvrcené cibule, bobkové listy, hřebíčky, skořici, cukr, vodu, aby pokryla maso. Přivedeme vše do varu, odebereme z povrchu pěnu, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu.
-
2
Přidáme pokrájenou mrkev, tuřín, pórek, pastinák, přikryjeme pokličkou a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké.
-
3
Poté odebereme 3 dl vývaru z pánve, smícháme tuk s moukou a vmícháme do vývaru. Uvedeme do varu, přidáme sůl, hořčici, pepř a podáváme omáčku k hovězímu masu.