Roláda s žampiony a kukuřicí
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 70 g Máslo čerstvé
- 65 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 120 g Kukuřice
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 145 ml Vývar zeleninový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 30 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 286.9 mg
- Draslík 501.5 mg
- Vláknina 5316 mg
- Vitamín A 5316 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si omáčku. Papriku zbavíme semínek, rozkrojíme jí napůl a smažíme ji asi 20 minut, poté oloupeme a nasekáme. Smícháme s paprikou, bílým jogurtem, solí, pepřem, pažitkou a rajčaty, které si nasekáme.
-
2
Rozehřejeme si polovinu másla a osmažíme nakrájené žampiony asi 4 minuty, přilijeme zeleninový vývar, zahustíme moukou a vaříme na mírném plameni 2 minuty a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme kukuřici a udržujeme teplé. Vymažeme si pečicí formu o velikosti 25 x 33 a vyložíme ji pečicím papírem.
-
3
Druhou polovinu másla rozehřejeme a vmícháme zbytek mouky, vaříme 1 minutu, stáhneme ze sporáku a vlijeme smetanu, vrátíme na oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout, přidáme žloutky, bílky si ušleháme do pěny a dáme do těsta. Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě asi tak 15 minut dozlatova. Vyklopíme a sundáme pečicí papír, namažeme náplní a srolujeme roládu. Podáváme s paprikovou omáčkou.