Jáhlová kaše se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 24 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 192.9 mg
- Vláknina 13650 mg
- Vitamín A 13650 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly důkladně propereme ve studené vodě. Slijeme je a spaříme horkou vodou.
-
2
Scezené jáhly zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Jáhly musí být měkké, trochu
-
3
kašovité a tekutina se musí odpařit.
-
4
Osladíme dle chuti, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami kompotovaných švestek.
-
5
Můžeme přidat šlehačku.