Palačinkové řezy se špenátem
Suroviny
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 50 g Solamyl - bramborový škrob
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Gouda
- 200 ml Mléko polotučné
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Cukr moučkový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1104 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 208 mg
- Draslík 310.8 mg
- Vláknina 6317.5 mg
- Vitamín A 6317.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku, solamyl, sůl, cukr, mléko, promícháme a metlou vyšleháme těsto na palačinky. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm usmažíme tenké palačinky.
-
3
Špenátový protlak necháme rozmrazit, vmícháme do něj prolisovaný česnek, jedno vejce, trošku smetany, osolíme, opepříme a špenátovou směsí potřeme palačinky. Zavineme je, rozkrájíme na plátky, vyskládáme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi 15 minut, vyndáme z trouby, naporcujeme na talířky a ihned ještě teplé podáváme.