Omeleta s paprikou a rajčaty
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 15 g Provensálské koření
- 150 g Paprika červená
- 1.2 ml Olej olivový
- 200 ml Voda pitná
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1207 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 519.2 mg
- Draslík 380 mg
- Vláknina 3722.5 mg
- Vitamín A 3722.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce, rozkvedláme, přilijeme vodu, přisypeme strouhaný sýr, sůl, pepř, posekané bylinky, promícháme a necháme vaječnou směs chvilku uležet.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm čtyři omelety z vaječné směsi. Rodělíme je na talířky.
-
3
Papriku zbavíme jádřince, cuketu oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na kostičky.
-
4
Do pánve dáme rozehřát lžíci másla, přidáme nakládaná rajčata, přisypeme pokrájenou zeleninu, osolíme, zasypeme směsí bylinkového provensálského koření, pár minut podusíme, upravíme na omelety a ještě teplé podáváme.