Bramborový nákyp s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 16 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 375 mg
- Draslík 679.7 mg
- Vláknina 9572 mg
- Vitamín A 9572 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Mezitím odložíme lžíci cukru na posypání, zbytek smícháme se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 15 minut. Poté do těstíčka přikapeme citronovou šťávu, přidáme brambory, loupané rozpůlené mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Posypeme cukrem a podáváme.