Terina se sladkou paprikou
Suroviny
- 500 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 20 g Máslo čerstvé
- 260 g Sýr Bagoss
- 250 g Sýr Ricotta
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Cibulka jarní
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 147.9 mg
- Draslík 209.8 mg
- Vláknina 1882.6 mg
- Vitamín A 1882.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče.
-
3
Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír.
-
4
Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky.