Vafle s čokoládovou pěnou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 70 g Cukr moučkový
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 10 g Tuk
- 80 g Nutella
- 120 g Šlehačka ve spreji
- 200 g Pomeranče
- 100 ml Mléko polotučné
- 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 30 ml Likér čokoládový
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 37 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 157.3 mg
- Draslík 508.5 mg
- Vláknina 4165 mg
- Vitamín A 4165 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr a šlehačem vyšleháme. Přidáme vejce, mléko, smetanu, mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto na vafle.
-
2
Nutellu trochu nahřejeme, přimícháme do ní likér, necháme vychladnout a přimícháme do krému šlehačku.
-
3
Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky a ozdobíme čokoládovou pěnou. Obložíme plátky oloupaných pomerančů a podáváme.