Telecí brzlík smažený (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 1000 g Telecí brzlík
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1377 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 284.8 mg
  • Draslík 519 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.

  • 2

    Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.

  • 3

    Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu