Telecí brzlík smažený (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1377 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 284.8 mg
- Draslík 519 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.
-
2
Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.
-
3
Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.
-
4
Ihned podáváme.