Bolognese spaghetti
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 500 g Špagety, Makarony vařené
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Hovězí maso mleté
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.25 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 62.8 mg
- Draslík 671.5 mg
- Vláknina 8358.3 mg
- Vitamín A 8358.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, nasekaný celer, slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme 3 minuty, dokud nezhnědne.
-
2
Vmícháme pokrájená rajčata, oregano a červené víno a uvedeme do varu. Necháme 45 minut podusit.
-
3
Vmícháme sůl, pepř a rajčatový protlak.
-
4
Uvařené špagety naservírujeme do talířů a přelijeme boloňskou omáčkou.
-
5
Promícháme a podáváme horké.