Fettuccine v sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 101.7 mg
- Vláknina 5310 mg
- Vitamín A 5310 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Gorgonzolu rozdrobíme.
-
3
Oloupaný a nakrájený celer smažíme na másle za průběžného promíchávání asi 2 minuty. Přidáme smetanu, sýry ricotta a gorgonzola, osolíme a opepříme.
-
4
Omáčku průběžně promícháváme. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Nalijeme ji na teplé těstoviny a protřeseme a asi minutu ještě provaříme. Podáváme teplé.